Tidenes Svarthundtreff og Verdensrekord på Voss

 

Søndag 6 mai gjekk fristen til påmeldinga til Hordaland Elghundklubb og Avlsutvalget for Norsk Elghund Sort (AUNES) si utstilling på Voss ut, og me kan stolte herved annonsere at dette blir klar Verdensrekord i antall Norsk Elghund Sort på ei og samme utstilling.

Heile 106 Svarte Elghunder er påmeldt, noko som er ca 40 fleire enn på Sandvoll i Kvinnherad i 2007.

Det har vore eit vanvittig engasjement i forbindelse med påmeldinga, og det kommer hunder, oppdrettere og hundefolk fra heile landet, fra Sørlandet, Hedmark, Trøndelag og faktisk heilt fra Troms kommer ivrige sjeler innen miljøet.

Det er verdt å merke seg  at ein liten rase som Norsk Elghund Sort som har tilvekst på litt over 200 kvalper i året, her vert representert med ca 50 % av denne mengden i ei og samme utstilling viser kva stort engasjement som er til å delta på dette arrangementet.

 

Boka fra 2007, ny bok vert laga på Voss i mai

Me i Hordaland Elghundklubb og AUNES er overvelda over responsen i heile miljøet og kan knapt vente til Svarthundtreffet på Voss starter 18 mai.

På lørdag ettermiddag kl 16.00  vert det foredrag med Anne Buvik med tema Utstilling,  og så  Frode Lingaas om Avlsbredde  på Løno.  Dette er gratis og vel verdt å få med seg.. Møt opp.

Tusen takk til alle som har meldt på utstillingen, no må alle huske å melde seg på Smalahåvemiddag på Løno  til Steinar Hustoft  på mail :   steinarhustoft@hotmail.com

Me har allerede meget bra påmelding her, så dette må dåke ikkje gå glipp av… Dette blir knallmorro  😀 😆 😀     Merk :Påmeldingsfrist lørdag 12 mai 

Til dei som ikkje enda har fått ordnet seg overnatting ligger det litt info på linken her: https://www.hordaland-elghundklubb.no/overnatting-svarthundtreffet/

Komplett program for Svarthundtreffet finner du her: Program og invitasjon 2018 revisjon 2

Me kan også nemna at det innen dei andre rasene  kun er påmeldt 3 Grå ,  1 Jemt og  1 Laika